keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Kissat korkkasivat uuden tarhansa!

Nonni! Nyt se on valmis! Eli kissojen käytettävissä. Vielä siihen tulee muutama peitinlauta ja sisustusta, mutta muuten se on siinä. Verkon laittaminen olikin melkoinen urakka. Ensin suoristimme verkkoa rullasta ja sitten asettelimme sen paikoilleen ja niittasimme niittipyssyllä kiinni. Alareunan kaivoimme maahan, ettei kukaan pääse venkoilemaan verkon altakaan karkuun. Hommaan meni ihan koko päivä. Terävät reunat tekivät ikäviä pikkuhaavoja, jotka huomasi vasta sitten kun niitä oli jo aika paljon.

Boris taisi tajuta että kohta pääsee häkkiin koska se lopetti ainaisen ulko-oven rynkytyksen (on siis toisella puolen taloa) ja alkoi rynkyttää häkkiin vievää kissaluukkua. Kun se ei saanyt sitä auki, se meni yläkertaan Henkan huoneeseen (se on kissahäkin yläpuolella) ja rynkytti siellä ikkunaa.

Ensimmäisinä häkkiin menivät tietysti Boris ja Roosa. Karkki ja Berttakin uskalsivat aika pian, muttaa Mammaa taas ahdisti. Sen maailmankuva oli ihan sekaisin, kun yleensä suljettuna oleva ovi avattiin ja pääsi "alasti" eli ilman valjaita ulos. Ihan hiljaa kaula pitkällään se kurkkasi ovesta ja peruutti. Vasta kun Veera kantoi Mamman häkkiin sekin uskalsi astua muutaman askeleen. Lopulta kaikki olivat häkissä ja tuntuivat viihtyvän oikein hyvin.

Huomenna vielä laitamme ikkunalaudan astinlaudaksi, jotta luukusta pääsee myös takaisin ja peitinripoja niittien päälle. Sisustusta pohdiskelen jahka jaksan. Nyt on ihan voimat lopussa, kun koko päivä on touhuttu.

Tänään saatiin jälleen aikaiseksi kustannuksia. Haimme ne peitinrivat ja räystäslaudat sekä kaksi verkkorullaa. Hintaa tuli jälleen lisää 35.80€ eli koko kopperon kustannukset ovat nyt yhteensä 506,52. Vielä tarvitaan ainakin litra maalia, joten ihan vielä loppusumma ei ole koossa.

Tässä viimeisin kuva "kohteesta"

1 kommentti:

  1. Kerrassaan hieno tarha! Kyllä kissojen kelpaa. Bruno ja Sisu nautiskelivat teidän vanhassa tarhassa viime viikon kun oltiin mökillä. Sisustus on mullakin hieman kerken. Otto onneksi rakensi sinne jonkinlaisen hyllysysteemin, siinä on hyppyrikin ;)

    VastaaPoista