torstai 5. marraskuuta 2009

Bertta sairastaa



Bertan pentueessa on mennyt kaikki mahdollinen niin pieleen kuin vain mahdollista. Yhtään pentua ei selviytynyt ja nyt myös äiti sairastaa. Bertta on apaattinen, ei syö eikä juo ja haava näyttää infektoituneelta. Paria sorttia antibioottia on menossa. Tällä hetkellä Bertta on eläinlääkärissä neste- ja antibioottihoidossa.

Toivon ja rukoilen, että Käkä-tyttö paranee etiselleen. Tämä on niin väärin.

Jossakin keskusteluissa taannoin törmäsin pohdintaan siitä, kuinka taloudellisesti kannatavaa kissan kasvatus on. Tässä nyt on esimerkki siitä, mitenkä se ei todellakaan ole. Rahasta on ihan hölmöä puhua silloin kun terveys on vaakalaudalla ja olen valmis maksamaan mitä tahansa saadakseni kissani kuntoon, siitä ei ole kysymys. Joskus vaan ottaa päähän tuollaiset kommentit.

Kollin hankintaan on mennyt minimissään 500€ kaikkine mutkineen. Bertan verikokeet ennen astutusta 60€. Eläinlääkäripalkkio 346€, eläinlääkäripalkkio 98€, eläinlääkäripalkkio 264€ ja lisää niitä lienee vielä tulossa, Eviran tutkimuspalkkio sitten kun tulee, noin 90€ .

Saattaa olla, että Bertta ei koskaan saa uusia pentua, joten silloin summaan voidaan lisätä 700€, joka on naaraan hinta. Kannattaa myös huomata, että yhtään pentua ei nyt sitten ole.

Mitä tästä opimme? Kissoja kasvatetaan aivan muista syistä kuin taloudellisista sellaisista!

Saimme myös Bertan verikoetulokset tänään. Kaikki olivat kunnossa onneksi. Vain tulehdusarvo oli odotetusti koholla. Eläinlääkärissä olivat avanneet Bertan haavaa pinnallisesti ja puhdistaneet sen sekä ommelleet uudelleen löyhästi kiinni. Bertta oli myös saanut suonen sisäisesti nestettä ja kipulääkitystä. Porin eläinlääkäripalvelusta olemme saaneet ensiluokkaista palvelua tässä kamalassa tilanteessa. KIITOS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti